ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

NE! Ispitivanja na životinjama u kozmetičke svrhe i u kozmetičkim proizvodima su zabranjena u EU. Naravno, Nature Box se pridržava te zabrane. Ne vršimo ispitivanja na životinjama ni u jednom trenutku tokom procesa proizvodnje. Srećni smo što možemo da kažemo da je naš brend sasvim veganski i da je bez okrutnosti prema životinjama.

DA! Svi Nature Box proizvodi su 100% veganski. Ne koristimo životinjske proizvode, ni putem proizvoda ili derivata u našim formulama. A naravno to podrazumeva i da NEMA ispitivanja na životinjama. Sigurni smo da će i vaš ljubimac hteti da se tušira sa Nature Box proizvodima jednom kad ih namirišu. Ali ne treba da ih isprobavate ni vi na vašim ljubimcima!

Nature Box ne upotrebljava mikroplastiku kao što su mikrokuglice i sredstva protiv zamućivanja u svojim proizvodima, uključujući Akrilat, Polikvaternium, Metikon, Siloksan, Poliamid, Polimid i Etilen-vinilacetat. Uh, čak ni njihova imena nisu ekološki prihvatljiva! Uz to, mi se borimo za cirkularnu ekonomiju kako bismo sprečili neadekvatno odlaganje naših ambalaža, od doprinosa do formiranja mikroplastike.

Ulje palminog jezgra je neophodna sirovina za proizvodnju surfaktanata (npr. sredstva za čišćenje proizvoda koja se ne ispiru). Nature Box veruje da palmino ulje igra veoma važnu ulogu u proizvodima, ali isto tako i neadekvatan način prikupljanja palminog ulja. Prema tome Nature Box je udružio snage sa organizacijom za razvoj Solidaridad da podrži lokalne poljoprivrednike u prikupljanju održivog palminog ulja u različitim regionima sveta.

Ne! Svi Nature Box proizvodi su bez parabena i veštačkih koloranata! Uspeli smo da napravimo da naši proizvodi izgledaju i da se osećaju fantastično bez tih hemijskih proizvoda!

Sve komponente Nature Box-a su predmet Henkelovih jakih odgovornih standarda upravljanja. U odgovornom upravljanju, vode se dva posebna projekta (koristimo uravnoteženo palmino ulje, koje sponsoriše Nevladina organizacija Solidaridad. Integrišemo takođe i bilans mase Guara, sponzorišemo Nevladinu organizaciju Technoserve, pogledati dole) Nature Box bočice su napravljene od 25% reciklirajuće plastike. Čepovi takođe sadrže 25% reciklirajućeg otpadnog materijala.

Recikliranje je predmet lokalnog zakona i propisa tako da nijedan međunarodno validan odgovor nije moguć u vezi sa % stepena moguće reciklaže. Iz perspektive materijala, međutim, ambalaža je 100% reciklirajuća.

Henkel se angažuje u redukovanju ugljeničnog otiska u svim koracima životnog ciklusa proizvoda, a najznačajniji faktor u ugljeničnom otpadu proizvoda koji se ispiraju je upotreba vode kod kuće potrošača. Inicijativa motiviše potrošača da sačuva vodu dok koristi naše proizvode. Više informacija možete naći ovde: https://www.smarterinitiative.com/en/home.html

Hladno ceđena ulja se smatraju važnim uljima zbog njihovog pažljivog izvlačenja na minimalnoj toploti. Ona nisu rafinisana, nisu dalje procesuirana i zbog toga zadržavaju njihove cenjene vitamine i anti-oksidanse. Hladno ceđena ulja su poznata po tome da uglađuju i hidriraju zahvaljujući monozasićenim masnim kiselinama i vitaminom E i da pomažu kosi i koži da zadrže mekoću i da budu zdravi.

Nega za kosu

PROIZVODI KOJI ČINE
DA ŽELITE CEO
DAN PRATI KOSU.